Alternatieven voor een zakelijke lening

Er zijn meer opties dan ooit om bedrijven te helpen de financiering te vinden om hun groeidoelstellingen te bereiken. Met de opkomst van platformkredietverstrekkers en alternatieve financieringsbronnen hebben bedrijven een ruime keuze aan producten tot hun beschikking.

Keuze betekent dat er een financieringsoplossing is voor vrijwel elk bedrijf. Voor het aanvragen van een zakelijke lening geldt vaak dat lenen zonder bkr check mogelijk is.

Traditionele bankkredieten vereisen ten minste een handelsgeschiedenis van twee jaar met bij voorkeur twee reeksen ingediende rekeningen, bewijs van betaalbaarheid en een sterke balans. Als uw onderneming hierover beschikt, kan een grote bank een aantrekkelijke financieringsbron zijn.

Zo niet, dan kan het vinden van een alternatieve kredietverstrekker die het potentieel in uw bedrijf herkent, het gesprek over financiering volledig veranderen.

Hier volgen enkele van de populairste alternatieve leenproducten en enkele scenario’s waarin ze zeer effectieve financieringsbronnen kunnen zijn:

Financiering van activa

Bestaande of binnenkort aan te kopen activa kunnen als onderpand dienen voor een lening.  Een werkvoertuig is een geweldig (maar vaak over het hoofd gezien) activum, evenals commercieel onroerend goed, inventaris, machines of technische apparatuur. Hiervoor kun je bijvoorbeeld 1500 euro lening

Factuurfinanciering

Uitgegeven facturen kunnen fungeren als onderpand voor financiering met zo weinig als een enkele factuur of zo groot als een volledig verkoopgrootboek. Factuurfinanciering kan tot 90 procent van de waarde van de factuur (facturen) vrijmaken en is een steeds populairdere manier geworden om de cashflow te vergroten en de stabiliteit te handhaven.

Creditcardmachine

Detailhandelaren, pubs en hotels zijn notoir moeilijk te financieren, maar met slechts vier maanden handel en ten minste £4.000 aan inkomsten via een creditcardmachine per maand, kunt u de toekomstige cashflow gebruiken om tot 150% van uw verwachte maandelijkse ontvangsten te financieren, vaak met flexibele voorwaarden. Eigenlijk kan iedereen met een creditcardmachine op deze manier zijn bedrijf financieren.

Handelsfinanciering

Een bedrijf met een aankooporder van een sterke koper kan er tegen lenen zolang er meer dan 30% marge op de order zou staan.  In principe koopt een kredietverstrekker de voorraad of inventaris die nodig is om de bestelling uit te voeren en zorgt hij voor alle bijbehorende administratieve details. 

Het is een ideale cashflowstrategie voor de groothandel in mode, die merken in staat stelt leveranciers snel te betalen en de kredietperiode van detailhandelaars te financieren, en die de basis kan vormen van groei, zowel in eigen land als internationaal.

Werkkapitaal

Of het nu gaat om het uitbreiden of verbeteren van uw bedrijf, het investeren in reclame, of het vereffenen van crediteuren of lonen, een werkkapitaallening kan u het extra geld bieden dat u nodig hebt om de dagelijkse activiteiten te financieren.  De ongedekte lening kan niet worden gebruikt om activa of investeringen op lange termijn te kopen, maar kan wel een hernieuwbare bron van kapitaal zijn.

 Alternatieve kredietverstrekkers hebben niet dezelfde beperkingen als gewone banken, dus zijn ze meestal onafhankelijk, servicegericht en hebben ze lagere kosten dan de traditionele spelers, waardoor ze de financieringsbehoeften van een bedrijf beter kunnen begrijpen en aanvaardbare voorwaarden kunnen bieden.

Zij hebben zelfs de flexibiliteit om startende ondernemingen zonder inkomsten te financieren (zolang u over een bedrijfsplan beschikt) en financiering te verstrekken aan ondernemingen met maandelijkse abonnementen op basis van een formule die nieuwe klanten tegenover verloren klanten beoordeelt.