De beste vloerbedekking voor huisdieren?

Huisdieren vooral honden en katten zijn speciale familieleden in bijna elk huishouden. Dus veel eigenaren zijn bezorgd over welke vloerbedekking te kiezen als het gaat om het bezit van een huisdier, omdat er een grotere kans dat huisdieren schade aan de vloeren veroorzaken. De realiteit is dat de meeste huisdiereigenaren in tweestrijd verkeren over de liefde die ze hebben voor hun huisdieren en de schade die ze veroorzaken op de dure vloeren. Met een visgraat vloer pvc kopen bij vloerenbaas.nl kan dit probleem zomaar voorbij zijn. 

 Dus als ze huisdieren meebrengen en als ze overal onaangename krassen achterlaten, kan dat behoorlijk teleurstellend zijn. Hier zijn enkele opties van de beste vloeren om te kiezen voor uw huisdier.

Kurk

Kurk vloeren is een uitstekende keuze voor eigenaren van huisdieren. Het is een hardhouten vloer en het is ook bacteriologisch. Bacteriologisch betekent dat als een huisdier een ongelukje heeft gehad, het minder kans heeft om infecties of andere schadelijke allergieën te ontwikkelen. Het is een huisdiervriendelijke vloer. Een ander voordeel van een kurkvloer is dat het de geluiden absorbeert die door de pootjes van de huisdieren worden veroorzaakt. Als u een huisdier wilt hebben en u wilt niet elke keer de geluiden horen, kunt u de kurkvloeren installeren die het geluid gemakkelijk opvangen. Een ander voordeel van kurkvloeren is dat ze krasbestendig zijn. Omdat geen enkele vloer van natuurlijk hout volledig krasbestendig is, is een kurkvloer altijd beter geschikt voor huisdieren. Dit is te danken aan de sterk genoeg eigenschappen van kurkvloeren die van nature stootvast zijn. Vanwege de antislip eigenschappen van kurk hoeven huisdieren hun klauwen niet te gebruiken om zich te verplaatsen en omdat deze antislip eigenschappen aanwezig in de kurkvloer hen beschermen tegen krabben.

Bamboe

Bamboe vloeren zijn een goede optie voor huisdiereigenaren vanwege de lange levensduur en de krasbestendigheid. Bamboe geeft een unieke uitstraling aan uw vloer en is gemakkelijker te onderhouden. Bamboe vloeren zijn zeer stijlvol, milieuvriendelijk en bestand tegen slijtage. Bamboe vloeren komen van pas wanneer we proberen alle dierenharen op te vegen. Ook hebben sommige soorten bamboe vloeren een anti-slip laag waardoor het een glanzend hard oppervlak heeft.

Tegels

Tegels zijn duurzaam en tijdloos en zullen nooit uit de mode raken. Als u een huisdier heeft, zijn tegels ook de beste optie omdat tegels makkelijker schoon te maken zijn en krasbestendig zijn. Tegelvloeren hebben een goede textuur, een cementlaag die veel houvast biedt voor uw huisdieren. U kunt de extra haren snel en gemakkelijk opvegen of opzuigen. Gemorste vloeistoffen en vlekken kunnen ook gemakkelijk worden weggeveegd. De twee beste vloermogelijkheden voor tegels zijn keramiek en porselein omdat ze verzegeld en geglazuurd zijn en dus extra bescherming bieden.

PVC planken vloeren

PVC planken vloeren zijn waterdichte, kras- en vlekbestendige vloeren die ook comfortabel zijn voor de ondervoet. Er zijn veel verschillende soorten PVC vloeren, maar de beste zijn Wood Plastic Composite (WPC) en Stone plastic composite (SPC) vloeren, omdat ze waterdicht zijn, en niet permanent aan de vloer bevestigd zijn, zodat vocht er niet in kan trekken.Daarnaast hebben ze ook verschillende designs, zoals een PVC houtlook vloer. Lino vloeren hebben een vergelijkbare uitstraling als houten en stenen vloeren. U kunt ook gebruik maken van zwarte PVC vloeren voor huisdieren, omdat de krassen gemaakt door de huisdieren zijn minder zichtbaar.

 

PVC vel

De PVC platen hebben een zeer lange levensduur en zijn bestand tegen vocht, krassen en deuken. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Het is comfortabel voor huisdieren om op te lopen. Als je donkergrijs PVC hebt dan hoef je je geen zorgen te maken over de vlekken of krassen want het is onzichtbaar om te zien.

Laminaatvloeren

Laminaat vloeren zijn bestand tegen krassen en vlekken, waardoor het geweldig is voor huisdieren die meestal de hele tijd actief zijn rond het huis. Laminaatvloeren zijn vergelijkbaar met PVC (WPC) en (SPC) vloeren. Laminaatvloeren zijn echter niet waterdicht. Laminaatvloeren hebben een vergelijkbare uitstraling als hardhouten vloeren. Met dat in gedachten moet het laminaat dat u kiest ook zeer goed bestand zijn tegen water, want als het niet waterbestendig is, kan alles wat op de vloer morst schade veroorzaken en moet u het opnieuw vervangen.

Soms gaan huisdieren naar buiten voor een wandeling en als ze binnenkomen brengen ze water aan hun poten mee en dat veroorzaakt een puinhoop. Omdat laminaatvloeren glad kunnen zijn, kunt u het beste een vloer kiezen met een gestructureerd oppervlak, zodat uw honden niet kunnen uitglijden tijdens het wandelen.

Massief houten vloeren

Massief houten vloeren bestaan uit slechts een enkele laag van de houtstapel. Massief houten planken kunnen indien nodig meerdere keren opnieuw gelegd worden waardoor de vloer lang mee kan gaan. Massief hout is extreem sterk en als het huisdier op de vloer krast, ontstaat er geen schade aan de vloer. U kunt zelfs kiezen voor een vlekvrije kleur met een urethaanafwerking, wat betekent dat de vloer bestand is tegen verkeer of krassen veroorzaakt door de huisdieren, en dat hij tegen bijna alles bestand is.